Liczba porcji6
Łączny czas:1 godz. 20 min
Przygotowanie:20 min
Oczekiwanie:60 min
Poziom trudności:Łatwe

Hiszpańskie kanapki z cienkimi plastrami pikantnej gorzkiej czekolady, szynką parmeńską i salami

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Bagietkę pokroić na kromki, podprażyć na suchej patelni.

  • 2

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać z drobno posiekanym chili i wylać na papier do pieczenia. Równomiernie rozprowadzić cieniutką warstwę. Ostudzić w lodówce. Orzechy pinii posiekać i lekko zrumienić na suchej patelni.

  • 3

    Na gorącej grzance położyć plaster czekolady. Gdy lekko się stopi, położyć na nim szynkę lub salami, orzechy i sałatę. Wierzch polać oliwą z orzechów włoskich.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: