Liczba porcji1
Łączny czas:1 godz. 20 min
Przygotowanie:20 min
Oczekiwanie:60 min
Poziom trudności:Średnie

Gra w kulki Wargorra: KOKOS

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 1 tabliczka czekolady wyborowej E. Wedel
  • 4 łyżki masła
  • 80ml mleka
  • 1/2 opakowania herbatników
  • wiórki kokosowe
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Roztop czekoladę wyborowej E. Wedel w rondelku w kąpieli wodnej, dodaj masło i mleko, mieszaj do uzyskania gęstej masy

  • 2

    Pokrusz drobno herbatniki

  • 3

    Dodaj herbatniki i wiórki kokosowe do części masy i wymieszaj

  • 4

    Formuj kule, gdy lekko stężeje nałóż cienką warstwę pozostałej masy - powinna być teraz plastyczna

  • 5

    Wysyp wiórki kokosowe do miseczki i obtocz dokładnie

  • 6

    Przełóż kulki do papilotek, lub pudełeczka.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • ewa sidor 12 marca 2016 17:46
    Smakują zawsze każdemu tradycje trzeba podtrzymywać, smak dzieciństwa mojego , smakiem dzieciństwa moich dzieci
  • Renata Gorąca 10 marca 2016 23:48
    Bardzo smaczny deser. Połączenie wiórek kokosowych z herbatnikami i czekoladą okazało się strzałem w dziesiątkę. Cała rodzina była zachwycona kokosowymi kuleczkami i wiem, że będą często gościć w naszym domu. Wykonanie również okazało się dość szybkie i proste, a to również duży plus. Szczerze polecam ten przepis każdemu.
  • Robert Hak 2 marca 2016 20:52
    Przepyszne kuleczki, które smakują całej rodzinie zwłaszcza dzieciom. Wykonanie łatwe i szybkie. Dodatkowo postanowiliśmy wykorzystać te słodkości do stworzenia Wargorrowej gry. Każdy uczestnik rzuca kostką do gry. Przesuwa się do przodu o tyle pól, ile oczek wypadło na kostce. Jeżeli stanie na polu z kokosową kulką zabiera ją. Niektóre pola są puste, a na niektórych są aż dwa kokosowe przysmaki. Po zniknięciu wszystkich kulek z planszy uczestnicy gry zjadają te kulki, które zdobyli. Pyszna i świetna zabawa dla całej rodziny.