Liczba porcji2
Łączny czas:20 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:10 min
Poziom trudności:Łatwe

Gorąca biała czekolada z rumem od zajączka

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml śmietanki 18%
  • Czekolada biała - tabliczka białej czekolady Wedel
  • 50 ml rumu
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu wanioliowego
  • ew. przyprawa do kawy z kakao i cynamonem, cynamon
przepisy Czekolada Gorzka Wedel

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Mleko i śmietanę podgrzać w garnuszku, dodać połamaną czekoladę i ekstrakt waniliowy. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Po zestawieniu z ognia dolać rum. Rozlać do szklanek, posypać przyprawą. Smacznego!!!

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Włodek Sikora 11 marca 2016 13:15
    Niebo w gębie! Chciałbym żeby ten smak trwał wiecznie! Połączenie składników jest rewelacyjne!
  • Igor Dyjak 3 marca 2016 10:35
    Jestem zafascynowany smakiem oraz zapachem napoju, który nazwałem "biała rozkosz". Nigdy dotąd nie próbowałem robić czekolady na gorąco z białej czekolady! Postanowiłem trochę wzbogacić przepis i zamiast zwykłej białej czekolady dodałem białą z cząstkami mango i chrupkami. Dzięki temu smak jest bardziej orzeźwiający a podczas picia czekolady fajnie "chrupie". Polecam!