Liczba porcji4
Łączny czas:55 min
Przygotowanie:45 min
Oczekiwanie:10 min
Poziom trudności:Średnie

Gofry czekoladowe z karmelowym mascarpone i kiwi z bazylią

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • ⅓ szklanki szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Krem Wedlowski karmelowy - Krem Wedlowski karmelowy
  • Kakao - 2-3 łyżki kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
  • 4 kiwi
  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W misce ubić jajka z cukrem. Dodać przesianą mąkę, ekstrakt waniliowy, kakao ciemne z Ghany, olej, mleko i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.

  • 2

    Jogurt wymieszać z serkiem mascarpone. Dodać Krem Wedlowski karmelowy. Doprawić miodem i sokiem z cytryny. Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Polać miodem i sokiem z cytryny oraz dodać posiekaną bazylię. Odstawić do zamarynowania.

  • 3

    Gofry smażyć w gofrownicy, aż brzegi będą chrupiące. Upieczone podawać z kremem i owocami.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: