Futomaki z chałwą,łososiem i selerem naciowym
1
20 min
3 porcje
Średnie
Dania główne

Futomaki z chałwą,łososiem i selerem naciowym

Futomaki to najbardziej rozpoznawalny rodzaj sushi. A wszystko dzięki temu, że każdy może może być jego twórcą ,poprzez dodawanie i łączenie różnych smaków oraz zapachów. Postanowiłam to wykorzystać, a efektem tego stały się moje autorskie futomaki z przepyszną chałwą o delikatnym waniliowym smaku, która doskonale łączy się z warzywem-selerem naciowym i rybą- łososiem wędzonym. Każdy smakosz dobrego sushi będzie mile zaskoczony taką kompozycją smakowym ,dzięki której będzie mógł na chwilę przenieść się z Polski do kraju kwitnącej wiśni.

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 10

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Komentarze