Liczba porcji3
Łączny czas:30 min
Przygotowanie:15 min
Oczekiwanie:15 min
Poziom trudności:Łatwe

Fondue z czekolady z kawałkami Torcika Wedlowskiego do maczania różnych rodzajów polskich serów i wędlin długodojrzewających

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W kąpieli wodnej rozpuścić śmietankę. Do gorącej śmietanki dodawać czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia.

  • 2

    Dodać szczyptę posiekanego chili i drobno posiekaną miętę. Pokruszyć Torcik Wedlowski i wrzucić do fondue z czekoladą śmietankową. Masę czekoladową przelać do podgrzewanego garnka do fondue.

  • 3

    Pokrojone na kawałki sery i wędliny nadziane na patyczki maczać w czekoladzie.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: