Ser rozdrobnij widelcem. Do sera dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i zagnieć na jednolite ciasto. Gotowe ciasto podziel na dwie części i włóż na kilka minut do lodówki.
Truskawki umyj i usuń szypułki. Do truskawek dodaj pokruszoną czekoladę oraz pozostałe składniki i zmiksuj (jeśli używasz mrożonych truskawek, pamiętaj o wcześniejszym rozmrożeniu).
Ciasto niezbyt cienko rozwałkuj i foremką w kształcie gwiazdki wytnij kluseczki (ciasto ewentualnie delikatnie podsyp mąką). Wrzucaj porcjami do osolonego wrzątku i gotuj przez około 5 minut.
Gotową zupę podawaj z kakaowymi gwiazdeczkami, oprószoną kakao, białą czekoladą, kleksem jogurtu i ewentualnie posypaną pestkami granatu. PYCHA !
Zupę można także schłodzić i podać w formie chłodnika.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: