Liczba porcji1
Łączny czas:1 godz. 20 min
Przygotowanie:60 min
Oczekiwanie:20 min
Poziom trudności:Trudne

Dziki wargorr

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Polędwiczka z dzika 200 g
  • Kasza pęczak 100g
  • Czekolada E.wedel gorzka 20g
  • Boczek wędzony 3 plastry
  • Marchew 1 szt
  • Cebula 1 szt
  • Śmietanka 36 % 50ml
  • Masło 50g
  • Grzyby suszone 10g
  • Wiśnie w syropie 200ml
  • Sól pieprz jałowiec
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Oczyszczamy polędwiczkę marynójemy w soli pieprzu jalowcu oraz oleju. Kaszę przepłukać ugotować w osolonej wodzie

  • 2

    Na zimnej patelni ukladamy boczek wytapiamy do uzyskania chipsów. Warzywa obieramy marchew kroimy w paski blanszójemy zmażymy z cebulką pokrojoną w kostkę, dodajemy ugotowane grzyby i kaszę Smażymy mięso następnie pieczemy 20 min 170°C

  • 3

    Smazymy cebulkę zalewamy wiśniami dodajemy śmietankę redukójemy dodajemy czekoladę zimne masło I Zdejmójemy z ognia, doprawiamy

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: