Pierniki zetrzeć na tarce. Rybę przyprawić pieprzem i obtoczyć w pokruszonych piernikach. Kawałki dorsza zawinąć w plastry dojrzewającej szynki.
Na patelni rozgrzać olej i włożyć do niego gałązki rozmarynu. Gdy olej nabierze ziołowego aromatu należy ułożyć na nim kawałki rybnych roladek i obsmażyć aż do zarumienienia. Na pozostałym oleju obsmażyć plastry kopru włoskiego i całość przełożyć do piekarnika nastawionego na temperaturę 100°C (tylko po to, aby ryba była gorąca przed podaniem).
Na drugiej patelni podgrzać śmietankę, a gdy będzie już ciepła dodać żurawinę i zetrzeć czekoladę Karmellove. Żurawinę rozgotować i kiedy całość stworzy niemal jednolitą masę – przelać do blendera, zmiksować. Powstały sos doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową według smaku.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: