Obrać jabłko i korzeń pietruszki. Pokroić w drobna kostkę. Obsmażyć na odrobinie masła w rondelku i zalać mlekiem i wodą. Ugotować do miękkości i zmiksować (nadal w rondelku). Dodać kostki białej czekolady i odparować nadmiar wody.
Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na małej ilości masła. Podlać octem winnym i dodać cukier oraz tymianek. Poddusić, aż cebula będzie szklista i miękka. Doprawić solą i pieprzem.
Dorsza pokroić na porcje. Przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć krótko z obu stron na maśle. Kawałki ryby przełożyć do żaroodpornego naczynia i oprószyć pokruszonymi ciastkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C i upiec. Upieczona rybę podawać przystrojoną natka pietruszki z puree z jabłka i konfiturą cebulową.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: