Liczba porcji25
Łączny czas:3 godz. 0 min
Przygotowanie:60 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Trudne

Delicjanka

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 20 dkg masła
  • Karmelowa - 2 rozpuszczone nad kąpielą wodną czekolady karmelowe E. Wedel
  • ½ l śmietany kremówki
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • ¼ l wody
  • Cukier puder do smaku
  • ¾ l śmietany kremówki
  • Cukier puder do smaku
  • Kakao - 1 łyżka kakao ekstra ciemnego z Ghany E. Wedel
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • ¼ szklanki wody
  • Wedlove - 2 opakowania delicji np. pomarańczowe E. Wedel
  • ½ szklanki cukru
  • Kakao - 1½ łyżka kakao ekstra ciemnego z Ghany E. Wedel
  • 1½ łyżka wody
  • ½ kostki margaryny
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Upiec 2 biszkopty, każdy z 4 jaj: jeden jasny, drugi ciemny z dodatkiem kakao ekstra ciemnego z Ghany E. Wedel Masa karmelowa: 20 dkg masła 2 rozpuszczone nad kąpielą wodną czekolady karmelowe E. Wedel Wykonanie: Masło utrzeć dodając stopniowo rozpuszczoną czekoladę karmelową E. Wedel Masa Jasna: ½ l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny ¼ l wody Cukier puder do smaku Wykonanie: W wodzie rozpuścić żelatynę, Śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i rozpuszczoną żelatynę. Masa ciemna: ¾ l śmietany kremówki Cukier puder do smaku 1 łyżka kakao ekstra ciemnego z Ghany E. Wedel 4 łyżeczki żelatyny ¼ szklanki wody Wykonanie: W wodzie rozpuścić żelatynę. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, kakao i rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Dodatek: 2 opakowania delicji np. pomarańczowe E. Wedel Złożenie ciasta: Biszkopt ciemny – masa jasna – masa karmelowa– delicje – masa ciemna – biszkopt jasny – polewa.

  • 2

    Polewa czekoladowa: ½ szklanki cukru 1½ łyżka kakao ekstra ciemnego z Ghany E. Wedel 1½ łyżka wody ½ kostki margaryny Wszystko zagotować na małym ogniu (cały czas mieszając) i wylać na ciasto

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Małgorzata Kopacz 12 marca 2016 23:07
    Polecam to ciastko jest pyszne spód może być jasny, czy ciemny. Przepyszne ciasto :)