Masło, połamaną czekoladę i kawę rozpuszczamy z dodatkiem 150 ml wody. Po rozpuszczeniu składników masę odstawiamy do wystygnięcia.
Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cukier mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy jaja , jogurt naturalny, 50 ml wody ,olej i dokładnie mieszamy. Do ciasta dodajemy wcześniej zrobioną masę czekoladową, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej gotowe ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 stopni pieczemy 1,5 godziny.
Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Po wystygnięciu ścinamy górę ciasta na równo i układamy górą do dołu - w celu uzyskania idealnego kształtu .
1 tabliczkę czekolady mlecznej i 1 tabliczkę czekolady gorzkiej roztapiamy ze 100 ml śmietanki 30%. Czekamy aż się przestudzi i wykładamy na ciasto.
W osobnych gankach roztapiamy 1/2 czekolady białej i 1/2 czekolady karmelowej . Do każdej z nich dodać po 10 g śmietanki 30%. Po przestygnięciu na polewie czarnej robimy smugi na przemian raz biała raz karmelowa czekolada.
Spód ciasta dekorujemy migdałami. Smacznego :)
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: