Liczba porcji3
Łączny czas:35 min
Przygotowanie:15 min
Oczekiwanie:20 min
Poziom trudności:Łatwe

Cynamonowa rozkosz

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Czekolada gorzka - 2 czekolady gorzkie E. Wesel
  • Kakao - 1 łyżka kakao ekstra ciemnego z Ghany E. Wedel
  • 250 ml mleka
  • 250 ml śmietany 30%
  • 2 laski cynamonu
  • 250 ml śmietany 30% do dekoracji
  • 1 śmietan fix
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W rondelku zagotować śmietanę z mlekiem i cynamonem. Do tego dodać kakao i połamane czekolady gorzkie E. Wesel i podgrzewać na wolnym ogniu aż do rozpuszczenia czekolady i uzyskania jednolitej konsystencji. Przelać do pucharków i udekorować bitą śmietaną ubitą z śmietan fix-em. Smacznego

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: