Liczba porcji4
Łączny czas:1 godz. 5 min
Przygotowanie:45 min
Oczekiwanie:20 min
Poziom trudności:Łatwe

Cookies z kruszonym ziarnem kakaowca i czekoladą białą

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Czekolada biała - 1 czekolada biała E.Wedel
  • garść ziaren kakaowca
  • 120-150 g cukru brązowego 50/50 muscavado
  • 100 g drobnego cukru
  • 150 g masła
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 300 g mąki
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W misce zmiksować cukier z masłem do momentu uzyskania puszystej konsystencji. Dodać jajka, mąkę, sodę, sól, ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać.

  • 2

    Czekoladę białą E.Wedel pokroić na drobne kawałki, podobnie ziarno kakaowca. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.

  • 3

    Ciastka nakładać na blaszkę przy pomocy łyżki do lodów lub zwykłej łyżki, zachowując duży odstęp pomiędzy ciastkami. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 170°C.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: