Liczba porcji1
Łączny czas:2 godz. 30 min
Przygotowanie:30 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Średnie

CHIPSY JABŁKOWE Z GORZKĄ CZEKOLADĄ ,CHILI i SOLĄ MORSKĄ

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Czekolada gorzka - 2 tabliczki gorzkiej czekolady Wedel
  • 3 jabłka
  • szczypta chili
  • szczypta soli morskiej
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Obrać jabłka, pokroić na ćwiartki a następnie na cienkie plasterki, do tego dania można wykorzystać również skórkę z jabłek.

  • 2

    Następnie wysuszyć jabłka i skórki ,w piekarniku ok 10 minut 190 stopni lub na suszarce elektrycznej do uzyskania odpowiedniego stopnia wysuszenia owoców ( skórki suszymy chwilę krócej) .

  • 3

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,jeżeli będzie za gęsta można dodać odrobinę mleka - następnie dodać chili i sól morską wszystko razem wymieszać.

  • 4

    Suche chipsy z jabłek i skórki maczać w rozpuszczonej czekoladzie,odstawić do zastygnięcia do lodówki na ok 2 godziny. Tego rodzaju chipsy można robić z różnych owoców np. banany.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: