Liczba porcji2
Łączny czas:50 min
Przygotowanie:20 min
Oczekiwanie:30 min
Poziom trudności:Średnie

Chipsy bekonowe w czekoladzie

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 10 plasterków bekonu
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • Czekolada gorzka - 100 g gorzkiej czekolady E. Wedel
  • 1/4 łyżeczki papryki chilli
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Piekarnik rozgrzać do 180oC. Bekon wysmarować z obu stron syropem klonowym. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika i piec około 25 minut. Gotowy bekon wyjąć z piekarnika, wyłożyć na papierowe ręczniki i osączyć z nadmiaru tłuszczu.

  • 2

    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać paprykę chilli, wymieszać.

  • 3

    Chipsy bekonowe maczać w rozpuszczonej czekoladzie.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: