13
Makaron z sosem serowo - czekoladowym z ...
30 min
Liczba porcji: 6
Średnie
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać czosnek, papryczkę chili i smażyć około minuty. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na małe paski lub zmielić przez maszynkę do mięsa. Dodać je do cebuli, czosnku i chili, podsmażać przez 20 minut.
Dodać wszystkie przyprawy oraz kakao, koncentrat pomidorowy, pomidory, bulion wołowy. Dusić kolejne 20 minut na wolnym ogniu (jeżeli używamy czekolady dodajemy ją pod koniec duszenia).
Na 10 minut przed końcem dodać czerwoną fasolę z puszki. Podawać ze świeżą siekaną kolendrą i sokiem z limonki, z grillowanymi plackami tortilli lub nachos.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: