Tartaletki z kremem i owocami
1 godz. 20 min
10 porcji
Średnie
Ciasta i desery

Tartaletki z kremem i owocami

Tartaletki są filigranowe i kruche. Zachwycają swoim detalicznym wyglądem i intensywnym smakiem. Choć wydają się niepozorne, dobrze jest robiąc je mieć zdolności manualne. Pamiętaj też, że umiejętność przygotowania kruchego ciasta otwiera drzwi do wielu wypieków, jak słodkie tarty czy quiche. Już dziś dołącz do grona miłośników francuskiej kuchni!

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 12

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Twoje wypieki są gotowe! Chcesz je dodatkowo przyozdobić? Przygotuj gęstą, czekoladową polewę z przepisu na ciastka owsiane z czekoladą. Poczekaj aż krem się ściągnie. Następnie rozprowadź polewę łyżką, tworząc artystyczne zygzaki na masie i owocach.  

Dlaczego wszyscy kochają tartaletki?

To drobna, lekka przekąska o nieskończonej liczbie wariacji.

Zależnie od rodzaju kremu, możesz przygotować idealny deser dla fanów kajmaku, cytrusów czy bitej śmietany.

Tartaletki są też uwielbiane przez cukierników.

Surowe kruche ciasto może być przechowywane w zamrażalniku przez kilka tygodni! Co więcej, szczelnie zamknięte, upieczone spody zachowują świeżość nawet przez kilka dni. W rezultacie możesz rozłożyć swoją pracę na kilka etapów.

Komentarze