0
6 godz.
8 porcji
Średnie
Świąteczny Tort Wedlowski
Okres Świąt Bożego Narodzenia to czas spędzany w gronie najbliższych przyjaciół oraz rodziny. Kojarzy nam się z ciepłem domowego ogniska, zapachami niesamowitych potraw dochodzących z domowych kuchni, różnorodnością smaków i aromatów, głównie pomarańczy, cynamonu, przypraw korzennych. Chcąc zaskoczyć gości i jednocześnie oszczędzić czas na przygotowanie skomplikowanych wypieków polecam Świąteczny Tort Wedlowski. Szybki i prosty w wykonaniu, efektowny, idealnie nawiązujący do smaku Bożego Narodzenia. Tort niewątpliwie zaskoczy każdego. Lekka pianka o aromacie i smaku goździków, pomarańczy z dodatkiem chrupiącej bezy i białej czekolady Wedel. Smak ten rozpali zmysły oraz podniebienie wprowadzając w świąteczny nastrój oraz przywołując miłe wspomnienia z dzieciństwa. Jego uzupełnieniem jest spód z ciasteczek czekoladowych Wedel, oraz polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady Wedel. Dodatkowym zaskoczeniem będzie chrupiący i kwaskowaty granat przełamujący słodki smak czekolady.
Lista składników 10
Przygotowanie
Podobał Ci się ten przepis?
Komentarze