Liczba porcji1
Łączny czas:2 godz. 15 min
Przygotowanie:15 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Łatwe

KARMELOWY MUS

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 250g śmietanki 30-36%
  • 1/2 paczki ciastek Amerykanki

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Ciastka Amerykanki pokruszyć. Połowę wskazanej ilości ułożyć na dnie przygotowanych pucharków.

  • 2

    Karmelową tabliczkę połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej.

  • 3

    Śmietankę ubić mikserem. Do rozpuszczonej czekolady dodać połowę ubitej śmietanki i delikatnie wymieszać. Następnie dodać pozostałą część śmietanki i ponownie wymieszać. Karmelowy mus nałożyć do pucharków z ciastkami. Wstawić pucharki do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem mus posypać pozostałymi, pokruszonymi ciastkami Amerykanki. Deser można podawać w towarzystwie świeżych owoców.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: