Liczba porcji10
Łączny czas:2 godz. 15 min
Przygotowanie:15 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Łatwe

KARMELOWA TRUFLA W KAKAO

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 100ml śmietanki 36%
  • 30g miękkiego masła
  • 1 opakowanie kakao E.Wedel (ciemne)

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Czekoladę karmelową pokroić na małe kawałki i wrzucić do miski.

  • 2

    Śmietankę zagotować w garnku i gorącą zalać karmelowe kostki w misce. Pozostawić na 5 minut, by czekolada się rozpuściła. Dodać miękkie masło i dobrze wymieszać. Przykryć folią spożywczą i pozostawić na 2 godziny w lodówce.

  • 3

    Z gęstej masy karmelowej formować niewielkie kulki i obsypać je kakao. Pozostawić w lodówce na godzinę, do całkowitego zastygnięcia.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: