Liczba porcji1
Łączny czas:15 min
Przygotowanie:5 min
Oczekiwanie:10 min
Poziom trudności:Łatwe

Kanapki z bekonem i czekoladą

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 4 plastry bekonu
  • 1/2 kwaśnego jabłka
  • 4 kromki chleba
  • 40g sera z niebieską pleśnią
  • garść rukoli

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Na suchej patelni grillowej uprażyć na chrupko plastry bekonu. Obok ułożyć plastry jabłka. Grillować, aż nieco zmiękną.

  • 2

    Na dwóch kromkach chleba rozsmarować lub rozkruszyć ser pleśniowy . Na serze ułożyć rukolę. Na rukoli ułożyć po 2 plastry uprażonego bekonu. Na bekonie jabłka, a na jabłkach po 3 kostki czekolady Karmellovej z solonymi orzeszkami. Kanapki przykryć pozostałymi dwoma kromkami chleba.

  • 3

    Grillować na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z obu stron. Przekroić na połówki. Od razu podawać.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: