Liczba porcji1
Łączny czas:40 min
Przygotowanie:40 min
Oczekiwanie:0 min
Poziom trudności:Średnie

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 250 g ryżu do sushi
  • 30 ml octu ryżowego
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1 liść nori
  • Ptasie Mleczko® - Kilka kostek waniliowego Ptasiego Mleczka E. Wedel
  • 1 awokado
  • 1 mango
  • ziarna sezamu
  • Mieszanka Wedlowska - Kilka cukierków z Mieszanki Wedlowskiej E. Wedel
  • Karmelowa - Czekolada Karmelova E. Wedel

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Przed przystąpieniem do wykonania sushi zacząć roztapiać czekoladę karmelową oraz cukierki - zanim skończymy sushi sos czekoladowy będzie gotowy.

  • 2

    Ryż na sushi ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Po lekkim przestudzeniu połączyć ryż z cukrem rozpuszczonym w occie ryżowym.

  • 3

    Na macie bambusowej położyć folię aluminiową, na niej liść nori, a następnie ryż. Posypać ziarnami sezamu. Obrócić liść nori, tak aby ryż przylegał do warstwy folii.

  • 4

    Na liściu nori układać owoce oraz pokrojone ptasie mleczko - w rzędzie.

  • 5

    Całość zwinąć w rolkę.

  • 6

    Następnie pokroić w poprzek i układać rollsy na talerzu.

  • 7

    Podawać z sosem czekoladowym.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: